Meals on Wheels

Welkom bij de website van de jaarlijkse fietstocht van Schagen en omgeving. Deze tocht wordt georganiseerd door de Lions Service Club. De bedoeling van dit evenement is om de mensen weer op de fiets te krijgen en om de omgeving te laten zien. Al het opgehaalde geld gaat naar een goed doel.

Meals on Wheels is over:

[clock1]
DagUurMinSec

Geschiedenis

14 Jaar geleden hebben een paar leden van de Lions Club Schagen het plan opgesteld om een fietstocht te organiseren. Een Lions Club stelt zich ten doel fondsen te werven voor goede doelen of om op andere wijze de samenleving te dienen. Dat klinkt erg ingewikkeld maar daarmee wordt alleen maar bedoeld dat je door iets te organiseren anderen een leuke dag kunt verzorgen of een goed doel kunt promoten.

De Lions Club Schagen had destijds bedacht een fietstocht uit te zetten en door middel van een inschrijfvergoeding geld in te zamelen voor een goed doel en tegelijkertijd de fietstocht zo leuk te maken dat het een feestje is voor de deelnemers. De tocht moest in onze beleving niet te lang zijn: het is geen prestatietocht; het moet voor iedereen goed te doen zijn. Daarom is gekozen voor een route van 30 tot 40 kilometer. Dit initiatief kreeg de naam "Schagen on Wheels", inmiddels heet dit "Meals on Wheels".

De eerste fietstochten voerden de deelnemers langs Valkkoog en Sint Maartensbrug, en in de kerkjes van deze dorpen toonden artiesten hun kunstwerken. De opbrengsten gingen destijds naar Magnushof in Schagen. Met de opbrengsten van de fietstochten kon men versieringen aanbrengen aan het gebouw en later aan de tuin. Gedurende de fietstocht verzorgde de Lions Club voor de deelnemers een appel, een frisdrankje, en een candybar.

De fietstocht wordt jaarlijks georganiseerd, en de route is geen enkel jaar hetzelfde. De tochten voerden de deelnemers richting Anna Paulowna, maar ook richting Callantsoog, Nieuwe Niedorp en Kolhorn; alle routes zijn uitgezet rondom Schagen. De sponsordoelen zijn ook divers geweest: Rondje Piano, de Magnushof, het Hospice in Den Helder, het Dierenasiel in Dirkshorn, de 60+ bus, Stichting Tandheelkunde Kenia, om er maar een paar te noemen.

Onze deelnemers bestaan uit trouwe gedienden, omdat de tocht ieder jaar weer anders is. Vriendenclubs, sportgroepen enzovoorts hebben de tocht ondertussen ook ontdekt en maken er met elkaar een leuke dag van. Elk jaar zijn er ook wel een paar sportievelingen die de route lopen als voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse, of omdat ze het gewoon een leuk afstandje vinden om te (hard)lopen.

"Meals on Wheels" is te volgen via de website en via Twitter en Facebook.

Twitter nieuws